Ambasadorja e Kanadasë në Serbi, Katie Caba ka thënë se vendi i saj e mbështet dialogun Beograd Prishtinë.

Gjatë një interviste për ‘Blicin’ serb, ajo ka thënë se dialogu Beograd-Prishtinë është një hap i rëndësishëm drejt stabilitetit dhe sigurisë rajonale.

“Ne shpresojmë që ky proces të përfundojë sa më shpejtë që të jetë e mundur. Sa i përket demarkacionit nga perspektiva e dikujt që vjen nga një vend multikulturor dhe ne nuk mendojmë se gjetja e një kufiri etnik është domosdoshmërisht zgjidhja më e mirë për arritjen e një marrëveshjeje”, është shprehur Caba, transmeton lajmi.net.

Sipas saj, krijimi i një linje të re ndarëse për të pasur komunitete etnikisht më të pastra nuk do të nuk është një hap logjik që çon përpara.

Caba ka shtuar se marrëveshja mes dy vendeve ofron mundësinë për bashkim e Serbisë me BE-në.

/Ora News.tv/