Një adoleshtente saudite që iku nga familja e saj dhe nuk pranoi të largohej nga një hotel në Bangkok, është shpallur refugjate e ligjshme nga OKB, thotë qeveria australiane.

Rahaf Mohammed al-Qunun, 18 vjeç, nuk pranoi të hipte në një fluturim nga Bangkoku në Kuvajt të hënën dhe u  mbyll në dhomën e hotelit të aeroportit.

Ajo tha se kishte frikë se familja e saj do ta vriste atë për heqjen dorë nga Islami.

Agjencia e refugjatëve të Kombeve të Bashkuara e ka referuar rastin e saj në Australi për rivendosjen e mundshme.

Në një deklaratë të shkurtër, Departamenti i Punëve të Brendshme i Australisë tha se do ta "ekonsideronte këtë referim në mënyrën e zakonshme".

"Qeveria nuk do të bëjë asnjë koment të mëtejshëm mbi këtë çështje," tha Departamenti i Punëve të Brendshme i Australisë.

Babai dhe vëllai i zotit Mohammed al-Qunun kanë mbërritur në Tajlandë, por ajo nuk pranon t'i shohë ato.

Heqja dorë nga islami e njohur si apostazi, dënohet me vdekje në Arabinë Saudite.

Zyrtarët tajlandezë të emigracionit kishin thënë fillimisht se ajo duhet të kthehej në Kuvajt.

Zyrtarët në Australi kanë lënë të kuptohet se kërkesa e saj do të pranohet.

"Nëse ajo zbulohet të jetë një refugjate, atëherë do të japim një konsideratë shumë serioze për një vizë humanitare", tha ministri i shëndetësisë Greg Hunt për agjencinë e lajmeve ABC përpara se të bëhej publik vendimi i OKB.

Mohammed a-Qunun ndau dhjetëra postime për rastin e saj në mediat sociale, duke tërhequr vëmendjen ndërkombëtare.

/Ora News.tv/