Skandali seksual që përfshiu skuadrën e gjimnastëve të Universitetit Shtetëror të Miçiganit do i kushtoj plot 500 milionë dollarë shtetit të Miçiganit

Avokatët që përfaqësonin 332 sportiste të akuzuara seksualisht në këtë universitet arritën një marrëveshje me përfaqësuesit e shtetit Miçiganit, gjatë një takimi të ndërmjetësimit të martën pasdite.

Bordi i administratorëve të universitetit ra dakord për marrëveshjen në parim. Zgjidhja nuk përfshinte ndonjë dispozitë tjetër mbi politikën apo pranimin e kërkesave të bëra kundër shtetit Michigan.

"Jam shumë i lumtur që jemi bërë me çështje gjyqësore. Unë jam shumë mirënjohës për numrin historik që pranon disa nga vështirësitë që kanë pësuar këto gra. Jam gjithashtu shumë i zhgënjyer në një mundësi të humbur për të krijuar ndryshime kuptimplota në politikë." tha ish gjimnastja Rachael Denhollander, sportistja e parë që publikisht akuzonte Nassar për abuzim seksual më shumë se 18 muaj më parë.

Paditë pretendojnë se mjeku i skuadrës, Larry Nassar, i cili po vuan dënimin për këtë akuzë, abuzonte seksualisht me pacientët e tij, shumë prej tyre atlete të reja femra, për më shumë se dy dekada.

Ata thonë se të pandehurit e tjerë kishin mundësi për t'i dhënë fund abuzimit të Nassarit dhe nuk arritën ta bënin këtë. Ata argumentuan se këto organizata ishin përgjegjëse për lejimin e mjekut të mëparshëm për të prekur femrat e reja për aq kohë sa ai bëri.

Marrëveshja e shtetit të Miçiganit përcakton se 425 milionë dollarë nga këto para do t'u shpërndahen paraqitësve të kërkesave që aktualisht janë pjesë e paditësve. 

/Ora News.tv/